Crizele familiale sunt normale
martie 11, 2010, 2:00 pm
Filed under: Articole pentru parinti

Trecerea dintr-o etapa in alta a ciclului vietii de familie este cauza unor crize familiale destul de perturbatoare pentu membri ei.

Etapele ciclului vietii de familie sunt urmatoarele: parasirea casei- adultul tanar, formarea cuplului si casatoria, aparitia copiilor- viata de familie cu copii mici, adolescenta copiilor, plecarea copiilor de acasa si viata de familie tarzie- pensionarea.

La trecerea de la o etapa la alta, familia trebuie sa se reorganizeze pentru a se acomoda cu schimbarea, iar acest lucru nu este deloc usor. Familia trebuie sa renunte la echilibrul pe care il castigase in etapa anterioara si sa isi adapteze structuta si regulile la noua etapa, care este mereu o provocare. Asadar schimbarea unui membru al familiei (ex: varsta adolescentei) necesita o schimbare a intregii familii. Cand copilul ajunge la adolescenta, nu doar el se confunta cu multe necunoscute, ci si parintii trebuie sa se adapteze la noua etapa. Ei trebuie sa renunte la contolul strict pe care il aveau asupara copilului si sa ii acorde acestuia intimitatea si libertatea de care are nevoie acum.

Toate aceste schimbari care au loc in familie se intampla in salturi si fiecare reprezinta o etapa de criza normala pentru familie.


Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: