Copilul tau are un prieten imaginar?
aprilie 13, 2010, 2:53 pm
Filed under: Articole pentru parinti

Pana la varsta de sase ani copilul invata sa faca diferenta intre fantezie si realitate. Multa vreme fantezia si realitatea se intrepatrund in mintea copilului. Dovada este credinta in Zana Maseluta, Mos Craciun, Iepuras si altii in care am crezut cu totii cand am fost copii.

Cercetarile in domeniu spun ca intre 25% si 65% dintre copii au prieteni imaginari. De multe ori acest prieten imaginar (sau prieteni imaginari) apare in situatiile in care copilul se simte in dificultate: este stresat, este neglijat, se simte neinteles, este singur etc, iar prietenul imaginar este sprijinul lui in rezolvarea problemei.

Existenta unui prieten imaginar nu trebuie sa ii sperie pe parinti, deoarece aceasta prietenie poate stimula limbajul, imaginatia si creativitatea copilului. De obicei in jurul varstei de 6-7 ani sau odata cu inceperea scolii acesti prieteni sunt inlocuiti cu prietenii adevarati sau pur si simplu dispar, atentia copilului fiind ocupata cu alte lucruri. Atitudinea parintilor fata de prietenul imaginar al copilului nu trebuie sa fie una ostila ci de intelegere a nevoilor copilului care au condus la aparitia lui.

Exista chiar un serial de desene animate pe tema prietenilor imaginari: Casa Foster pentru prieteni imaginari este un serial de desene animate, castigator al premiului Emmy, creat si produs de studiourile Cartoon Network. Serialul prezinta viata de zi cu zi a lui Mac, un baiat de 8 ani şi Bloo, prietenul lui imaginar care locuieste in casa doamnei Foster. In casa doamnei Foster orice prieten imaginar a carui stapan nu il mai doreste este primit, i se ofera un loc in casa si este dat spre adoptie. Toti prietenii imaginari, in afară de domnul Herriman. Pentru ca Bloo sa nu fie dat si el spre adoptie, Mac trebuie sa il viziteze in fiecare zi. http://ro.wikipedia.org/wiki/Casa_Foster_pentru_prieteni_imaginari


Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: