Ce este psihoterapia
iulie 22, 2010, 6:50 pm
Filed under: Despre psihoterapie

Etimologic, psihoterapie inseamna vindecarea/ingrijirea sufletului/psihicului uman. As putea spune ca este un tratament pentru psihic.

Participantii sunt psihoterapeutul si clientul sau clientii sai (cuplu/familie).

Psihoterapia are un caracter structurat: exista intalniri  de obicei saptamanale, care dureaza de obicei 50 de minute, pe o perioada de timp intre 2 luni si cativa ani, exista niste reguli stabilite intre client si terapeut, iar metoda de tratament este de obicei conversatia.

Partea mai putin structurata este ceea ce se intampla pe durata sedintei de psihoterapie; aceasta depinde de forma de psihoterapie, de persoana pshihoterapeutului si de client/clienti.

Cel mai des oamenii apeleaza la psihoterapie atunci cand se afla in fata unui conflict psihic interior sau atunci cand au dificultati in relatiile cu ceilalti.

Responsabilitatea clientului este sa isi propuna un obiectiv sau niste obiective pentru psihoterapie si sa fie dispus sa schimbe ceva la el pentru a atinge obietivele pe care si le-a propus.

Responsabilitatea psihoterapeutului este sa isi foloseasca toate cunostiintele, metodele si tehnicile in scopul atingerii obiectivelor clientului.


Un comentariu so far
Lasă un comentariu

As vrea si eu un raspuns va rog frumos la intrebarea:Ce este binele si ce este raul pentru client in psihoterapie.V as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta!

Comentariu de Corina
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: