talentul- innascut sau dobandit cu efort?
august 6, 2010, 10:53 am
Filed under: Articole pentru parinti

La Cursurile pentru Parinti, eu ii incurajez pe acestia sa isi duca copiii la tot felul de activitati, mai mult sau mai putin, artistice.

De ce? Pentru ca in perioada copilariei se pot descoperi talentele, dar mai ales pentru ca acum copilul trebuie sa ia contact cu cat mai multe feluri de activitati.  Copilaria este perioada cea mai buna de invatare si dezvoltare. E mult mai greu sa inveti sa inoti, sa te dai cu bicicleta sau sa dansezi ca adult, daca nu ai facut asta din copilarie.

Asadar chiar daca nu descoperim nici un talent anume al copilului, toate aceste activitati ajuta la dezvoltarea lui multilaterala. Si cum tot ce este in exces face rau, nu exagerati cu activitatile extracurriculare: 2-3 pe saptamana sunt de ajuns.

Dar sa revenim la talent. De multe ori scopul parintilor atunci cand isi duc copiii la tot felul de activitati extra, este acela de a le descoperi talentul. Exista acest mit, cum ca toti am avea un talent anume, doar ca trebuie sa il descoperim. Si suntem cumva dezamagiti atunci cand, copilul nostru este mediu la toate, nu straluceste la desen, nici la dans,nici la o limba straina, si atunci mai incercam, si mai adaugam o activitate, doar doar… Nu facem decat sa extenuam si sa demoralizam copilul cu asteptarile noastre.

Adevarul este ca NU TOATA LUMEA ARE UN TALENT. Talentul este innascut, si daca nu este exersat si dezvoltat se „atrofiaza”. De aceea este bine sa il descoperim si sa muncim la el, dar vom face asta acolo unde el exista.

Si daca totusi nu avem talent, dar suntem pasionati de o anume activitate, putem sa devenim buni prin mult exercitiu si efort, si vom face asta doar daca exista pasiune.


Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat: